MALATYA / YEŞİLYURT - Kolukısa Anadolu Lisesi

Kolukısa Anadolu Lisesi

Hamidiye Mahallesi. Malatya Caddesi 44900 YEŞİLYURT / MALATYA
Vizyon
Bedenen, zihnen, ahlaken, ruhen dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişen, yaşamayı, hayatı, insanları, doğayı seven ve koruyan, sevgi ve hoşgörü iklimini soluyan, herkesle diyaloga açık, duygu ve düşüncelerini ifade edebilen dünyayı izleyen ve dünyaya açılmayı hedefleyen, bilime ve bilimsel çalışmalara açık, ezbere dayanmayan, öğrenme isteği kazanmış, yabancı dili bir araç kabul ederek üst düzeyde öğrenme isteği duyan, Özgür düşünen, kendine güvenen, bilimsel düşünme gücüne sahip, ezberci olarak değil anlayarak öğrenen, öğrenmeyi öğrenmiş, aktif ve üretken, eleştirel bakışın yanında çözüm üretebilen sorunlarını çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, takım çalışmasını benimsemiş, ülkesine, toplumuna ve çağına sorumlu, sağlıklı yaşamayı ve sporu önemseyen ve bunu yaşam biçimi haline getiren, güzel sanatları seven, yaşamın içindeki güzellikleri güzel sanatlarda bulan, hayata hazır ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEKTİR!
Misyon
Her öğrenciye iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak, onu milli ahlak anlayışına uygun alarak yetiştirmek. Öğrencileri ilgi, istidat ve kabiliyetleri istikametinde yetiştirerek hayata ve üst öğretime hazırlamak. Öğrenciye, Atatürk İlkelerine,İnkılaplarına, T.C. Anayasası’na ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak haklarını kullanabilme, görevlerini yapabilme ve sorumluluklarını yüklenebilme bilincini sağlamak. Öğrencinin milli kültür değerlerini tanımasını, takdir etmesini, çevrede benimsemesini ve kazanmasını sağlamak. Öğrenciye fert ve toplum meselelerini tanıma, çözüm arama alışkanlığı kazandırmak.
Derslik :21<
Öğretim Şekli :Normal
Doğalgaz
ADSL (4 Mbit)
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Öğrencilerin çoğu servisle taşınmakta olup, diğer personel ise il merkezinden kalkan minibüslerle okula gelmektedirler.
İsmet Paşa Cad. Hamidiye Mah. 44900 YEŞİLYURT/MALATYA
İlçe merkezinde ve ile 8 km uzuklıktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu