Kurum Adı : Kolukısa Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://kolukisalisesi.meb.k12.tr
Adres : Hamidiye Mahallesi. Malatya Caddesi 44900 YEŞİLYURT / MALATYA

VİZYON
Bedenen, zihnen, ahlaken, ruhen dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişen, yaşamayı, hayatı, insanları, doğayı seven ve koruyan, sevgi ve hoşgörü iklimini soluyan, herkesle diyaloga açık, duygu ve düşüncelerini ifade edebilen dünyayı izleyen ve dünyaya açılmayı hedefleyen, bilime ve bilimsel çalışmalara açık, ezbere dayanmayan, öğrenme isteği kazanmış, yabancı dili bir araç kabul ederek üst düzeyde öğrenme isteği duyan, Özgür düşünen, kendine güvenen, bilimsel düşünme gücüne sahip, ezberci olarak değil anlayarak öğrenen, öğrenmeyi öğrenmiş, aktif ve üretken, eleştirel bakışın yanında çözüm üretebilen sorunlarını çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, takım çalışmasını benimsemiş, ülkesine, toplumuna ve çağına sorumlu, sağlıklı yaşamayı ve sporu önemseyen ve bunu yaşam biçimi haline getiren, güzel sanatları seven, yaşamın içindeki güzellikleri güzel sanatlarda bulan, hayata hazır ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEKTİR!

MİSYON
Her öğrenciye iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak, onu milli ahlak anlayışına uygun alarak yetiştirmek. Öğrencileri ilgi, istidat ve kabiliyetleri istikametinde yetiştirerek hayata ve üst öğretime hazırlamak. Öğrenciye, Atatürk İlkelerine,İnkılaplarına, T.C. Anayasası’na ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak haklarını kullanabilme, görevlerini yapabilme ve sorumluluklarını yüklenebilme bilincini sağlamak. Öğrencinin milli kültür değerlerini tanımasını, takdir etmesini, çevrede benimsemesini ve kazanmasını sağlamak. Öğrenciye fert ve toplum meselelerini tanıma, çözüm arama alışkanlığı kazandırmak.

Öğretmen Sayısı : 42
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 533
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:00-15:10
Derslik Sayısı : 21 Atölye-İşlik Sayısı : 1
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 2
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezinde ve ile 8 km uzuklıktadır.
Ulaşım : Öğrencilerin çoğu servisle taşınmakta olup, diğer personel ise il merkezinden kalkan minibüslerle okula gelmektedirler.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : İsmet Paşa Cad. Hamidiye Mah. 44900 YEŞİLYURT/MALATYA

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR