Kolukısa Anadolu Lisesi

Belgegeçer : .
WEB https://kolukisalisesi.meb.k12.tr
Adres : ÇİLESİZ MAH. İSMET PAŞA CAD. NO 182 YEŞİLYURT / MALATYA
VİZYON : Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.
MİSYON : Her öğrenciye iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak, onu milli ahlak anlayışına uygun alarak yetiştirmek. Öğrencileri ilgi, istidat ve kabiliyetleri istikametinde yetiştirerek hayata ve üst öğretime hazırlamak. Öğrenciye, Atatürk İlkelerine,İnkılaplarına, T.C. Anayasası’na ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak haklarını kullanabilme, görevlerini yapabilme ve sorumluluklarını yüklenebilme bilincini sağlamak. Öğrencinin milli kültür değerlerini tanımasını, takdir etmesini, çevrede benimsemesini ve kazanmasını sağlamak. Öğrenciye fert ve toplum meselelerini tanıma, çözüm arama alışkanlığı kazandırmak.
BAŞARILAR :

Yabancı Dil :
Servis : Okulumuzda servis bulunmaktadır.
Ulaşım : Öğrencilerin çoğu servisle taşınmakta olup, diğer personel ise il merkezinden kalkan otobüslerle okula gelmektedirler.
Yerleşim Yeri : İsmet Paşa Cad. Hamidiye Mah. 44900 YEŞİLYURT/MALATYA
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezinde ve ile 8 km uzuklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :